Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dodavatelé - reference

Zde jsou zhodnoceny služby, kterých jsme využili, a chtěli bychom o nich podat informace budoucím ženichům a nevěstám z Hradce Králové a okolí:

 

fotograf David Taneček

Nejlepší fotograf, kterého jsme si mohli vybrat! Byl milý, skromný a naprosto spolehlivý. A hlavně - UMÍ a nežene se za výdělkem. Na předsvatební schůzce jsme po něm chtěli focení na zkoušku, protože jsme se báli, že se nebudeme umět "tvářit". David nás ujistil, že se nemusíme bát, místo aby si nechal zaplatit předsvatební focení. A měl pravdu - fotky jsou nádherné, s nápadem, vkusné, perfektně zachycují atmosféru... Díky němu máme nádhernou památku na celý život.

cena: 8 000 Kč za celodenní focení

kontakt: www.tanecek.cz  

p1010925a.jpg

 

Hvězdárna a planetárium - Jan Veselý

Jednání s panem Veselým bylo pokaždé pohodové. Provedl nás celou budovou, mohli jsme si zvolit místo obřadu, scénář, hudbu i výzdobu, vše nám bylo dovoleno podle našich představ. Vytvořil pro nás "svítání" a projekci fotografií z Hubbleova teleskopu na námi zvolenou hudbu. Zajistil roztažení rolet, protože nevěsta si přála prosvětlenou místnost :o) Čile s námi korespondoval e-mailem a působil dojmem, že ho naše neustálé výmysly baví.

cena: 4 000 Kč za vstupné pro 50 návštěvníků

kontakt: www.astrohk.cz

svatba_0196a.jpg

 

Bisaku - výrobce snubních prstýnků

Na firmu Bisaku jsme narazili na svatebním veletrhu v prostorách nového Adalbertina, kde měli dlouhatánský stůl s nepřeberným množstvím prstenů. My ale chtěli prsteny dle vlastního návrhu - s našimi jmény na vrchní části. Předchozích asi 5 výrobců nic takového nedělalo, a tak jsme se zaradovali, když nám slečna Dita (zaměstnankyně Bisaku) na elektronickém rámečku předvedla, že podobný prsten již vyráběli. Zaplatili jsme zálohu 3000 Kč, za kterou jsme měli nárok na 3 návrhy (2D vizualizace) zdarma.

Požadavek zněl takto: nápis chceme psacím písmem, roztažený po celém obvodu prstýnku, aby byla na povrchu vidět pouze jakási ozdobná linka a jen my věděli, že se jedná o jméno.

První návrh vůbec nesplňoval náš požadavek, jména nezabírala ani polovinu obvodu:

bisaku-1.jpg

Druhý návrh byl snad ještě horší, ačkoli jsme slečně vyložili naše požadavky znovu. Změnil se snad pouze sklon písma:

bisaku-2.jpg

Znovu jsme zopakovali svoje požadavky, zaslali font, který se nám líbil, dokonce jsme slečně zaslali obrázek, jak má prsten vypadat:

bisaku-3.jpg

A napotřetí - samozřejmě s dodatkem, že další vizualizace již není možná - se slečna Dita opravdu pochlapila a navrhla prsteny podle našich požadavků.

Shrnuto: Obrňte se trpělivostí, chcete-li snubní prstýnky podle vlastního návrhu u firmy Bisaku!

cena: 14 800 Kč (ale pozor, nyní je již vyšší!)

kontakt: www.snubni-prsteny.cz

 

bisaku-4.jpg

 

Atlanta - výrobna sladkého i slaného občerstvení

paní Kopičová - sladké (dva dorty, 300 zákusků)

Snad jediná cukrářská výroba, kde dělají minidortíčkový dort. Když jsme přišli s prosbou a fotkami, paní cukrářka nám vysvětlila, jaké máme možnosti náplní i potažení. Na zkoušku jsme si nechali vyrobit dvě příchutě a byli jsme nadšení, když jsme si odnášeli 4 dortíčky, každý s jinou příchutí a navíc zadarmo! Volba byla jasná, chceme sladké z Atlanty.

Paní Kopičová nám poté pomohla spočítat počet zákusků a velikost dortu k obědu. Druhy zákusků namíchala tak, aby byly na stole pěkně barevné. A byly výborné!

Se sladkým jsme byli maximálně spokojení.

svatba_0288.jpg    svatba_0381.jpg

 

 

 

 

 

 

nam--211-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

pan Brynda - slané

Pana Bryndu bylo potřeba po měsíci upomínat, aby konečně zaslal slíbený rozpis cen a občerstvení, ale poté už jsme byli spokojení. Navrhl počty chlebíčků, rolád a dalšího občerstvení, souhlasil s různými změnami a vše bylo moc dobré. Bohužel nemáme příliš fotodokumentace.

nam--212-.jpg

cena:

kontakt: Atlanta

kadeřnice a vizážistka - Monika Sehnoutková, salon Visage

Ke kadeřnici Monice chodím už několik let, takže volba kadeřnice byla jasná. Krátce před svatbou jsem zjistila, že Monika má i vizážistický kurz, a tak jsem měla ohromnou výhodu líčení i česání v jednom salonu ve stejném čase. S líčením jsem byla maximálně spokojená, Monika splnila mé přání a "nezmalovala" mě. Účes jsme před svatbou zkoušely jen jednou a ne úplně dokonale, ale i ten se vyvedl. Na fotkách sice vidím drobné nedostatky, ale ve svatební den jsem si připadala dokonalá :o) Účes splnil nejdůležitější požadavek - aby vydržel až do rána.

cena: 1200 Kč za nalíčení svědkyně, nalíčení nevěsty a účes nevěsty

kontakt: telefon do salonu 495511703

svatba_0003.jpg    svatba_0019.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tiskárna Polymar - výroba svatebního oznámení

Vymysleli jsme si, že chceme oznámení v černé barvě s bílými písmeny, které by představovalo hvězdnou oblohu. Nápad dobrý, realizace nemožná. V několika tiskárnách nám tvrdili, že tisknout bílou barvou na černý papír nelze. Nakonec jsme na doporučení zašli do tiskárny Polymar, kde si věděli rady. Podle našeho návrhu byly vytvořeny raznice, každý kus byl potom ručně vyražen  a naohýbán. Oznámení tudíž vyšlo velice draze (asi 60 Kč za kus), ale s tím jsme počítali. Jestli někde dokážou nemožné, tak tady.

Obálky z pauzovacího papíru jsme si vyráběli sami.

cena: nepamatujeme si :o(

kontakt: www.polymar.cz

p1070607.jpg     

p1070606.jpg

hájenka Bor - pan Říha

Hledali jsme místo, kde si budeme moct sami zařídit občerstvení, kde bude veliká zahrada, možnost grilování, dostatek místa pro 70 hostů a možnost být hluční, aniž by nás musela zklidňovat policie. Našli jsme Hájenku Bor, jejímž správcem je důchodce pan Říha. Umožnil nám několik prohlídek objektu, pronajal gril (který jsme nakonec nevyužili) a ubrusy. Navíc je v hájence veškeré nádobí, pěkné sociální zařízení a všechny věci potřebné k úklidu. Ve svatební den byla hájenka využitá maximálně - vyzdobila jsem si ji podle svých představ, na parket se všichni vešli, zahradu využili děti i dospělí. Velikou daní bylo, že jsme hájenku jen v pěti lidech museli celou neděli uklízet, ale myslím, že to stálo za to.

kontakt: pan Říha 728378071

cena: 2000 celkem (nájem, spotřebovaná elektřina, vyprání ubrusů, ručníků a utěrek, rozbité nádobí)

p1070603.jpg

 

 

 

 

 

 

restaurace Primátorka, Pod Terasami - místo oběda

Jsme zde stálými hosty, protože tu bezkonkurenčně vaří. Paní provozní s námi jednala vždy velice mile a ochotně, nic nebyl problém. Uvítání před restaurací bylo perfektní, obsluha milá a trpělivá. Předkrm i hlavní jídlo vynikající, hosté si pochvalovali.

Co nám (trochu) vadilo:

- knedlíčková polévka nebyla vynikající, byla jen dobrá. Hlavně, že to nebyl hnus :o)

- strašlivě dlouho trvalo, než nám přinesli hlavní chod. Čísník totiž objednával až po polévce, takže vznikl ohromný časový převis :o( Chtěli jsme se zavděčit všem, a tak jsme hostům dali na výběr ze tří jídel. Dnes už bychom to neudělali, poručili bychom stejné jídlo pro všechny. Tato chyba je tedy spíš naše.

- nevěstino přání bylo, aby výzdoba byla laděná do bílé a smetanové barvy a aby byla co nejjednodušíí ("Hlavně ne žádné bordely na stole jako plátky růží, prosím!"). Výzdoba byla smetanovo-oranžová (což k růžovému dortu a doplňkům opravdu nejde!) a na stole kromě oranžových plátků růží ležely taky odporné průzračné krystaly z umělé hmoty. Brrr!

Jenže takové pitominy člověk ve svatební den neřeší a náladu to nikomu nezkazilo, jediný důsledek je, že jsem fotky výzdoby nedala do svatebního alba :o)

kontakt: www.podterasami.cz

cena: předkrm, polévka, hlavní jídlo a veškeré pití pro 25 lidí stálo necelých 11 tisíc korun

svatba_0270.jpg     svatba_0271.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Květinka Interspar - květinová výzdoba

Největší svatební zklamání :o(

Vysnila jsem si, že budu mít v kytici hvozdík kropenatý, svoji milovanou luční květinu... bylo mi řečeno, že to nejde, možná je to pravda, ale možná jsem za tím svým snem měla radši jít jinam.

Vymyslela jsem variantu číslo 2, kombinaci růží a malých růžiček-trsovek. Dále byla objednaná malá korsáž pro ženicha, 3 kytice pro maminky (měly být stejné jako moje kytice, ale menší), výzdoba auta nevěsty, květina na přísavce na auto ženicha, květinový náramek pro svědkyni a květinová přenosná vazba na obřad a později na svatební stůl. A dopadlo to takhle:

svatební kytice - měla být tmavě růžová, sem tam v ní měly být světleji růžové trsovky. Vyrobena byla přesně obráceně, tmavě růžových růží v ní bylo méně než trsovek. Byla krásná, to ano, ale neodpovídala zadání. (A já vím proč - trsovka stojí 105 korun kus, růže kolem 50 Kč.)

korsáž - květinářka splnila naše přání a ženich dostal maličkou trsovku, protože nechtěl nic mohutného. Jenže korsáž neměla špendlík, a tak skončila v kapsičce a později v koši, protože hlavička se opíráním o kapsičku ulomila. Mohla bych samozřejmě sehnat svírací špendlík a korsáž přidělat na klopu, ale kdo zažil ranní svatební zmatek, pochopí...

kytice pro maminky - měly mít stejný tvar jako svatební kytice, čili měly být malé a kulaté. Kytice však byly složené ze tří dlouhých růží (tudíž se dost pletly).

auto nevěsty - všichni ho chválili, ale mělo vypadat jinak, než bylo dohodnuto...

květinové náramky pro svědkyni - měl být jeden (svědkyně byla jen jedna), ale byly dva. Druhý jsme tedy dali neteři, ale stejně pořád nechápu, kde se stala chyba. Vlastně chápu - touha vydělat si je prostě silná.

výzdoba na auto ženicha a květinová vazba byly v pořádku

Ale!!! Květinářka mi slíbila, že když doneseme zpět všechny přísavky (velkou z ženichova auta a malé z nevěstina auta), dostaneme za ně peníze zpět. Ženich přísavky vrátil, ale peníze dostal jen za tu velkou.

cena: předběžný rozpočet 3500, konečný přes 4500 Kč

kontakt: Květinka Interspar

img_8692.jpg   img_8816.jpg

 

 

 

 

 

 

 

sl370851.jpg   svatba_0066.jpgsvatba_0071.jpg

  svatba_0075.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

svatba_0099.jpg

 

 

 

 

 

svatba_0131.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukrárna Stěžery - svatební koláčky

Výborné, slaďoučké, nadýchané, nejlepší!!! Všichni je chválili a všichni se ptali, odkud jsou.

cena: 330 korun za kg

kontakt: 495 453 192

p1080233.jpg   p1080234.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knihovna města Hradce Králové - Ústřední půjčovna v Tomkově ulici

Pracuje tady kamarád Honza, který nás dovedl k paní ředitelce, zda by nám nedovolila focení v budově. Byla skvělá, moc se s námi nepárala a focení dovolila. Velký dík oběma, jí i Honzovi!

cena: zdarma

kontakt: www.knihovnahk.cz

svatba_0337.jpg

 

oddávající Ing. arch. Vladimíra Šilhánková, Ph. D.

Chodící důkaz, že tituly nejsou všechno. Paní oddávající měla obsahově velmi pěkný projev, snažila se i o pěkný přednes, i když dar recitovat nevlastní. Zklamáním, povyražením, šokem a možná i jinými slovy by se dal popsat její oděv, který by snad nikdo nemohl nazvat společenským... Opravdu nás překvapilo, že člověk, který je reprezentantem města, který bude na všech fotkách z obřadu a na kterého se upírají oči všech svatebčanů, může přijít takto oblečený. Copak na matrice manželství není nikdo, kdo by paní oddávající trochu usměrnil?

img_8770.jpg

matrika manželství - Magistrát města HK

Občas milé, občas chladnější jednání. Kdybych se nezeptala, zda máme mít vlastní šampaňské, nebylo by. Kdybych se nezeptala, zda máme mít vlastní skleničky, nebyly by. A kdybychom si nevšimli, že ženich má v oddacím listě  vyplněno okres narození Uherské Hradiště, nemuseli bychom tam po měsíci čekání na oddací list (a tudíž na všechny doklady) znovu. Paní matrikářka si asi nevšimla, že Sušice není v republice jen jedna :o) Ale co to tedy opisují z těch občanek, když ne místo a okres narození? Možná byly matrikářky tak zabavené hvězdnou projekcí, že na okres zapomněly :o)

cena: 1000 Kč za obřad v neúřední den, 1000 Kč za obřad mimo obřadní síň

kontakt: http://www.hradeckralove.org/urad/matrika-manzelstvi

dámská krejčová - paní Skládalová (Vamberk)

Paní Skládalová = moje životní výhra! :o)

Půjčovny svatebních šatů mají nabídku opravdu širokou, ale najít šaty, které by byly jednoduché, bez vlečky, bez nadýchané sukně a bez korzetu, to nešlo. Rozhodla jsem se pro ušití vlastních šatů a mořila se s návrhem. Díky šťastné náhodě jsem natrefila na paní Skládalovou, maminku mého studenta, a ta můj návrh dovedla k naprosté dokonalosti. Byla moc milá a trpělivá, nerozmlouvala mi žádný výmysl (toho jsem se obávala) a navíc byla levná. Rozhodně jsem nelitovala, že jsem za ní dojížděla do Vamberka.

kontakt: na požádání zašlu

cena: 3200 Kč za šití (látky jsem si kupovala sama)

obraz0010.jpg

svatební salony:

Bella - milé a ochotné paní, jedna z nich nám doporučila tiskárnu Polymar. Za odměnu jsme u nich koupili košili, kravatu a kapesníček pro ženicha.

Svatební a květinové centrum - mně nepříliš sympatická obsluha, když jsem řekla svoje požadavky, připadala jsem si na obtíž.

Evanie - milá obsluha, ohromný výběr šatů a dobré ceny. Jedny z šatů byly mé favoritky a paní byla ochotná mi je týden podržet, dokud se nerozmyslím.

Renáta (Jaroměř) - příjemná paní majitelka i druhá paní, krásné šaty a velký výběr.

Prstýnek - nepříliš vybavený salon, šaty mi přišly staršího data, jen minimum z nich bylo nových. Obsluha příjemná, ale ne zcela chápající, nenápadně mi podstrkovali šaty, které jsem nechtěla.

Adeli - maličký salon, který je ale dobře vybavený. Velmi příjemná paní, chápavá, ochotná.

Penzion U sv. Jána Svobodné Dvory - ubytování novomanželů

11. června, tj. týden před svatbou, volali, kde jsme, že pro nás mají připravené svatební apartmá. Vysvětlili jsme, že svatba je až o týden později. O týden později na nás čekalo prázdné apartmá, které ale nenaznačovalo, že by v něm měli strávit novomanželé svoji první společnou noc. Čekali jsme šampaňské, srdce z růžových plátků nebo jiné milé překvapení, nic z toho se ale nekonalo (ale je pravda, že nám nic takového ani nebylo slibováno). Se snídaní na nás počkali až do deseti, ačkoli jsou snídaně jen do devíti hodin. Recepční je moc příjemný.

kontakt: http://www.usvatehojana.cz/

cena: ?

Ubytovna Dopravního podniku Kondic - ubytování svatebčanů

Krátce před svatbou nastal problém, ubytovnu rekonstruovali a bylo nutné vymyslet jiné rozdělení hostů do pokojů. Všechno se vyřešilo, volná místa se nakonec našla. Jeden z párů se později rozhodl spát u svých příbuzných, ačkoli pro ně byl pokoj připravený. Byli jsme moc rádi, že jsme tento pokoj nemuseli platit.

kontakt: http://www.dpmhk.cz/sluzby/hotel-kondic-levne-ubytovani.htm

cena:

Shirtmania - trička a odznaky na rozlučku se svobodou

Super firma, můžete si zde zvolit z ohromné nabídky nápisů, obrázků a věcí, anebo si zvolit obrázky vlastní. Měli jsme úspěch a máme ho i teď, trička pořád nosíme.

kontakt: www.shirtinator.cz

p1080063.jpg  p1080067.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dárky pro svatební hosty

Držáky na kabelku a čutorky na něco tvrdšího jsme objednali u firmy Amadea. Mají neskutečný výběr všech možných drobností, koupit je je možné s nápisem nebo bez, v různých cenových relacích. Obsluhující paní byla moc milá a nevadilo jí sáhodlouhé vybírání.

kontakt: http://www.amadea.cz/ 

p1070954.jpg

Čokoládová fontána - čokoládovna Jordi´s

Fontánu jsme kupovat nechtěli, po svatbě bychom ji už nevyužili. Zapůjčili jsme ji v malé čokoládovně Jordi´s, kde obsluhují fajn kluci. Každé domlouvání bylo s ochutnávkou :o) Koupili jsme zde taky vynikající čokoládu do fontány. To, co nám zbylo, jsme vrátili a dostali peníze zpět.

kontakt: http://shop.jordis.cz/

cena: 900 Kč za půjčení fotnány, 300 Kč za kg čokolády

sl371367.jpg

Pečivo - pekařství Bouček

Jediné pekařství, které peče chlepa, který chutná ženichovi. A tak jsme objednali 20 bochníků a několik beden boučkových housek. Mňam! Škoda, že se skoro nic nesnědlo.

kontakt: 495 535 544

Nafouknutí balonků - Václav Rochl

Nafukování balonků je skvělý džob, sehnat levnou bombu s heliem je totiž nemožné. Nejlevněji nás vyšel tento pán z Hlušic, který za jeden balonek účtuje 15 Kč. Měli jsme vlastní provázky, ale podle něj nebyly vhodné, a tak nám daroval svoje (k pražádné radosti jeho manželky, která by nejraději zpeněžila každý milimetr provázku). Pán přijel přesně ve smluvený čas a kromě nepříjemného doprovodu jsme byli spokojeni.

kontakt: +420 723 168 196

cena: 1500 za nafouknutí 100 balonků, 500 za dopravu na místo obřadu

svatba_0097.jpg   svatba_0217.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

svatba_0345.jpg